dilluns, 15 de maig del 2017

INTERCANVI DE LA CORAL NOVA DE NAVÀS AL PAÍS BASC

El passat cap de setmana del 5 al 7 de maig la Coral Nova va traslladar-se al País Basc, a Orio en un intercanvi amb la Coral Salatxo d'aquesta mateixa població. Els cantants van estar acompanyats de  familiars i amics de la Coral.
L’expedició va sortir de Navàs el divendres a la tarda i va fer nit a Donosti. L’endemà al matí es va realizar una ruta guiada a peu i en vaixell per la costa de Zumaia, Zarautz i Orio. Al vepre les dues corals van oferir un concert a l’esglèsia d’Orio amb un repertori de peces d'estil ben variat i amè, al final del concert les dues corals van interpretar conjuntament Al Vent de Raimon i Nerea Izango Zen de Mikel Laboa. En aquesta ocasió la Coral Navassenca va estar dirigida per Mercè Redorta i Joan Vidal va fer l’acompanyament al piano d’algunes cançons. Les dues corals van poder compartir un sopar en el qual la música i les cançons van ser ben presents, i els vascos van oferir-nos una dansa tradicional per honorar la  visita de la nostra coral. Diumenge al matí es va visitar la platja de la Concha i els seus entorns a Donosti. Després de dinar l’autobús va iniciar ja la tornada cap a Navàs.

L'experiència va ser molt enriquidora tant a nivel musical com cultural i personal. En tot moment es va produir una gran sintonía entre els membres d’ambdues corals, quedant palès que la música és un vehicle per establir llaços entre persones i ofereix la possibilitat de conèixer nous entorns i diferents maneres de fer i sentir.